wie is Dolly?

Made in Dolland

aflevering 40 - 1 juni 2012
De Arabische beeldcultuur is dit jaar gekozen als een van de hoofdthema's van Stripdagen Haarlem 2012. Wilbert van der Steen en ik vonden dat deze aflevering van Made in Dolland, getiteld HAARLEM WORDT HET MEKKA VOOR HOLEBI'S, zeker niet mocht ontbreken op de expositie IK OOK VAN JOU die t/m 13 augustus is te zien in het Noord-Hollands Archief in Haarlem. Voor meer informatie over deze expositie met roze strips zie: www.stripdagenhaarlem.nl

Dolland040
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 39 - 18 mei 2012

Dolland039
Klik op de strip voor grotere versie


extra extra editie - 18 april 2012
Een slimme meid is op alles voorbereid. Stel dat Wilbert en ik de VARAgids Cartoon Contest binnenkort winnen? Dan kan het geen kwaad om alvast wat te oefenen toch? Vandaar dat deze aflevering van Made in Dolland nog een keer is gegoten in de vorm van een VARAgids Cartoon. Wederom hebben we ons laten inspireren door één van de nieuwe absolute hoogtepunten in onze vaderlandse tv-geschiedenis.

Dolland_pulp
Klik op de strip voor grotere versie


extra editie - 7 april 2012
Et voila de cartoon die Wilbert van der Steen en ik zojuist hebben ingezonden voor de Vara Cartoonwedstrijd. Opdracht: reageer op een recent en opmerkelijk tv-fragment. Ik koos voor een uitzending van RTL Boulevard. Om precies te zijn die van 4 april waarin een huilende Gordon omdat hij vreemd was gegaan (hetgeen was gefotografeerd met mobieltje!) waardoor zijn aanstaande huwelijk op de klippen is gelopen. Vaste kijkers herkennen direct de flauwe woordspeling 'Met wip op 1'. Dit soort woordspelingen wordt te pas en te onpas gebruikt in dit tv-programma. Nu maar hopen dat we worden genomineerd waarop het stemmen weer kan losbarsten! En dat we uiteindelijk winnen: dat zou betekenen dat we wekelijks een strip mogen maken voor de Varagids on line!

Dolland_gordon
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 38 - 5 april 2012
Andere tijden.

Dolland038
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 37 - 22 maart 2012
Op 23 maart ben ik als Dolle Tweeling (ook mijn broer Ruud wordt het hemd van het lijf gevraagd) te zien in het tv-programma KRO De Wandeling en wel om 19.50 uur op Nederland 2. Herhalingen op zondag 25 maart om 8.30 uur en dinsdag 27 maart om 17.05 uur.

Dolland037
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 36 - 7 maart 2012

Dolland036
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 35 - 17 februari 2012
Ik ben nog steeds in de roze wolken! Om met jullie te vieren dat ik op Valentijnsdag het Roze Lieverdje heb gewonnen verschijnt vandaag deze speciale aflevering van Made in Dolland. De tekeningen van Wilbert van der Steen vormen een prachtige illustratie bij mijn speech die je op mijn weblog kunt nalezen. BEDANKT VOOR JULLIE FANTASTISCHE SUPPORT!

Dolland035
Klik op de strip voor grotere versie


extra Carnavalseditie - 10 februari 2012
Net als mijn grote voorbeeld Adèle Bloemendaal (die zich niet wilde vastpinnen op één bepaalde muziekstijl en bijvoorbeeld het repertoire van Brecht of kleinkunst met een grote K moeiteloos afwisselde met een carnavalsnummer) heb ik nu ook een carnavalskraker opgenomen om van jouw feestje een knalfuif te maken!

Dollandhol
Klik op de strip voor grotere versie

Voor dit liedje getiteld DAAR GAAT HOLLEEDER OP Z'N SCOOTER maakte mijn webmaster Leo Enzlin dit fantastische clipje. Zoals je ziet zijn in dit clipje allerlei tekeningen gebruikt die Wilbert van der Steen maakte voor eerdere afleveringen van Made in Dolland. Ik ben benieuwd welke jij herkent?


aflevering 34 - 26 januari 2012

Dolland034
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 33 - 13 januari 2012

Dolland033
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 32 - 31 december 2011

Dolland032
Klik op de strip voor grotere versie


aflevering 31 - 20 december 2011
Zit je met je handen in het engelenhaar?
Is je boompje nog niet klaar?
Je kunt deze kerst echt knallen
Met deze Dolly Bellefleur Ballen

Ze tonen de vele gezichten
Die dit grillige jaar had
Ik dreigde soms te zwichten
Als het weer eens tegenzat

Maar met een lach en een traan
Hebben we de orkaan doorstaan

Ik wens werkelijk waar iedereen
Ook namens Wilbert van der Steen

Rede op Aarde!

Dolland030
Klik op de strip voor grote versie om uit te knippen


Dolly Daily media en meer contact