wie is Dolly? Dolly Daily

DRIEMAAL IS SCHEEPSRECHT?- De reprise van mijn jubileumshow ‘Dubbel & Dwars- 30 jaar Dolly Bellefleur’ gepland op 11 april 2020 in het DeLaMar Theater en toen als gevolg van coronamaatregelen verplaatst naar 4 december 2020 moet helaas wederom worden afgelast. Voor meer info: delamar.nl/je-bezoek/de-laatste-updates/ Mocht je kaarten hebben voor deze voorstelling? Er is een nieuwe datum gekozen. Je ontvangt hierover binnenkort een bericht van één van die fantastische medewerkers van het DeLaMar Theater. Wat hebben zij de afgelopen maanden ontzettend veel wat heet werkelijk alles gedaan om het publiek in deze barre tijden toch de mogelijkheid te bieden om op een zeer veilige manier te kunnen genieten van een voorstelling. Ik wens hen en alle cultuurmakers de komende tijd veel sterkte! Hou je taai of liever nog, het was een favoriete uitspraak van mijn moeder, HOU JE JONG & ELASTISCH!


Op 4 december is eindelijk de reprise van mijn jubileumshow DUBBEL & DWARS in het DeLaMar Theater. Aan de vooravond van Sinterklaas ga ik extra uitpakken! Begeleid door een fantastische band o.l.v. van Kees van Zantwijk. Voorstelling om 19.15 en 21.30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar:
delamar.nl/voorstellingen/30-jaar-dolly-bellefleur/


Nieuwjaar 2020

Ik wens je een kleurrijk 2020!
I wish you a Happy & Queer New Year.


Een veilige klas voor iedereen

Ik was deze editie van de Canal Parade, met Minister Ingrid van Engelshoven aan mijn zijde, het zingende boegbeeld van de Onderwijsboot van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In de categorie 'het beste statement' hebben we de eerste prijs gewonnen!
Foto’s: Freek van den Bergh


Eerste prijs Canal Parade 2019

Ik was deze editie van de Canal Parade, met Minister Ingrid van Engelshoven aan mijn zijde, het zingende boegbeeld van de Onderwijsboot van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In de categorie 'het beste statement' hebben we de eerste prijs gewonnen! Mocht 4 augustus met Marjan Hamersma (secretaris generaal OCW) en Bart Rietveld (directie Communicatie) de beker in ontvangst nemen. Het Paleis op de Dam was natuurlijk het perfecte decor voor de koninklijke couture die ik hier draag. Met veel liefde en vakmanschap gemaakt door mijn hofleverancier Tycho Boeker (Prince Charming). Ik kan niet wachten om weer allerlei scholen te bezoeken en de leerlingen mijn 'blijde boodschap' te verkondigen: 'Homo, hetero, lesbisch, transgender of (b)i? We are family! Let's celebrate diversity!'


Ik heb bijzonder nieuws: ik ben door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met Joke Swiebel en Paul Haenen genomineerd voor de Jos Brink Oeuvre Prijs.
Klik hier voor meer informatie over deze prijs en over alle genomineerden.
We've got the power!
Als winnaar van de Canal Parade 2017 mogen Dolly Bellefleur & Friends natuurlijk dit jaar niet ontbreken. Ben je benieuwd naar hun plannen voor de Canal Parade 2018?
Klik hier om het persbericht te lezen.

As the winner of the Canal Parade 2017, Dolly Bellefleur & Friends cannot be absent during this year’s Pride Amsterdam. Read their plans for the Canal Parade 2018 by clicking here.


Voor het vijfde jaar op rij hertaalde cabaretier en tekstdichter Ruud Douma de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. De liedtekst: http://dollybellefleur.nl/wieisdolly/... Natuurlijk vroeg hij zijn alter ego Dolly Bellefleur om 'Femme Fatale', zijn Nederlandstalige hertaling van 'Outlaw In 'Em', te vertolken. De stopmotion werd gemaakt door beeldend kunstenaar en fotograaf Candide Rietdijk.


Eerste prijs Canal Parade 2017
Onze boot 'Dolly Bellefleur & Friends-We are family' heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie 'Beste verbeelding van het thema This is my Pride'. Ik heb met een aantal Dolly's op de Dam de beker in ontvangst mogen nemen. Deze werd uitgereikt door jury-voorzitter Cornald Maas.


foto's: Eveline Renaud

Hij sprak lovende woorden. Volgens hem hadden we eigenlijk in alle categorieën, zoals bijvoorbeeld beste vormgeving, de Canal Parade kunnen winnen:


Voor het vierde jaar op rij hertaalde cabaretier en tekstdichter Ruud Douma de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Natuurlijk vroeg hij zijn alter ego Dolly Bellefleur om 'Stap uit je schaduw', de Nederlandstalige hertaling van 'Lights and Shadows', te vertolken. Met haar zusjes vormt Dolly het gelegenheidstrio 3Double Dolly.

'Lights and Shadows' wordt door OG3NE omschreven als 'een boodschap van kracht en positiviteit'. 'Stap uit je schaduw' zou Dolly willen betitelen als 'een boodschap van kracht en diversiteit'. Hiermee wil 'Frau Antje van het Verkeerde Kantje' alle LHBTI's die nog worstelen met hun gevoelens een hart onder de riem steken. Voel je je een buitenbeentje? Zit je nu nog in het donker in de kast? Stap uit je schaduw! Mens durf te leven! Of je nu homo, hetero, lesbisch, transgender bent of (b)i? We are family! Let's celebrate diversity! 'Celebrate Diversity' is ook de slogan van het Eurovisie Songfestival in Kiev. Probeert Oekraïne hiermee alleen maar schone sier te maken in Europa? Of zijn de wonderen de wereld nog niet uit en kan vanaf nu in Oekraïne en overal ter wereld diversiteit ook daadwerkelijk worden gevierd?! Kun je vanaf nu bijvoorbeeld in Nederland weer zonder gevaar hand in hand met je geliefde over straat lopen? Laat liefde regeren!


foto: Paul CofferWoensdag 18 mei 2016 was voor mij una giornata particolare. Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het Hubrecht Instituut schreef ik een lied dat ik, op de piano begeleid door Kees van Zantwijk, zong in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander.
foto: Paul Coffer


Dolly FreudVoor het derde jaar op rij hertaalde ik Neerlands Hoop voor het Eurovisie Songfestival. Als therapeute van het D.I.A.G.G. (Dolly Instituut Ambulante Geestige Gezondheidszorg) zal ik op korte termijn deze hertaling van Slow Down (Douwe Bob) inzingen in de studio.

Ontspan
copyright: Ruud Douma/Dolly Bellefleur
illustratie: Wilbert van der Steen

Als 's ochtends vroeg de wekker gaat
Voel jij je dan net een automaat?
Een zombie hangend aan een zijden draad?
Een grijsgedraaide langspeelplaat?
Een robot lopend in de maat?
Dan heb ik nou voor jou een wijze raad

Zuster leef bewuster
Ren jezelf niet meer voorbij
Broeder neem slaappoeder
Nu en dan en... ontspan!

Ontspan broeder, ontspan zuster
Ontspan, adem in en uit
Ontspan broeder, ontspan zuster
Ontspan zeg ik als therapeut

Slaat de vlam in je hersenpan?
Door Facebook, Twitter en Instagram?
Als 't effe kan relax ontspan

Zuster leef bewuster
Ren jezelf niet meer voorbij
Broeder neem slaappoeder
Nu en dan en... ontspan!

Ontspan broeder, ontspan zuster
Ontspan, adem in en uit
Ontspan broeder, ontspan zuster
Ontspan zeg ik als therapeut

Ontspan broeder, ontspan zuster
Ontspan, adem in en uit
Ontspan broeder, ontspan zuster
Ontspan zeg ik als therapeut

Ontspan broeder, ontspan zuster
Ontspan, adem in en uit
Ontspan broeder, ontspan zuster
Ontspan, adem in en uit


De wereldwijde Adele Mania inspireerde mij om Hello te hertalen in het Nederlands en een clip te maken. Bekijk hem hier.

De foto is een fragment uit de clip en een hommage aan de Nederlandse Adele.... namelijk Adèle Bloemendaal die ooit in een bubbelbad een legendarische reclame maakte voor Bros chocolade.


De Telegraaf
De Telegraaf Privé, 8 april 2015

Klik hier om de clip te bekijken


Nou we staan er gekleurd (letterlijk dan) op hoor in Haarlems Dagblad met interview n.a.v. De Olifant 2014 (Kunst & Cultuurprijs van Haarlems Dagblad/IJmuider Courant). Heb jij al gestemd? Dat kan tot 18 mei via deze link: http://lezersactie.hdci.nl/forms/_olifant_2014


Haarlems Dagblad, 8 mei 2014


Genomineerd voor De Olifant
Waar het hart vol van is... Ik ben genomineerd voor De Olifant (Kunst- & Cultuurprijs van Haarlems Dagblad/IJmuider Courant) Afgelopen zaterdag werden de vijf genomineerden ieder in een kort artikel voorgesteld aan de lezers van het Haarlems Dagblad.

De Olifant
Haarlems Dagblad, 26 april 2014

Binnenkort volgt een uitgebreider interview waarin ik zeker de gelegenheid zal aangrijpen om al mijn creatieve uitspattingen meer voor het voetlicht te brengen. Want het is zeker zo dat ik me al 24 jaar met hart en ziel inzet voor de emancipatie van LHBT's maar in het kader van deze cultuurprijs moet zeker ook vermeld worden dat ik daarnaast ook de mede-initiator, organisator en presentator van vele culturele manifestaties in Haarlem ben. Ik noem bijvoorbeeld de Pink Planetfeesten in Club Stalker, Poëziefestivals van Uitgeverij De Zingende Zaag en de tweejaarlijkse Bilderdijklezing in de St. Bavokerk op de Grote Markt in Haarlem. En wie herinnert zich nog de kleurrijke expositie 'Van hem naar naar haar naar Hippolytushoef' in de Kloostergangen van het Stadhuis waar ik o.a. mijn eigen theelijn introduceerde? Om maar een paar voorbeelden te noemen. Je kunt stemmen tot en met 18 mei. Via deze link: lezersactie.hdci.nl/forms/_olifant_2014

Mocht ik de jury- of publieksprijs winnen dan zal ik het geld goed kunnen gebruiken om alle geplande festiviteiten rondom mijn 25-jarig artiestenjubileum hopelijk te kunnen financieren!

Veel liefs & bedankt voor jullie steun de afgelopen jaren! You are the wind beneath my wings!
Dolly Bellefleur (in oktober 25 jaar het alter ego van Ruud Douma)


Dollands Next Top Christmas Tree
Voor de vierde keer organiseer ik een kerstbomenwedstrijd. Wil je een exclusief huisconcert van mij winnen? Maak een foto van je kerstboom en plaats deze op Facebook.
Heb je geen profiel op Facebook? Mail dan een foto van je dolle kerstboom naar dolly[at]dollybellefleur.nl en ik plaats deze voor jou op Facebook. Op 3 januari zullen er drie kerstbomen worden genomineerd waarop gestemd kan worden. Bij de winnaar zal ik uiteindelijk een spetterend en intiem huisconcert verzorgen.

huisconcert

De foto is gemaakt op 6 december van dit jaar bij het optreden dat ik verzorgde bij de winnaars van vorig jaar.


STOP AIDS NOW!
Stop Aids NowIn Afrika verliezen elk jaar 160.000 knuffels hun vriendje of vriendinnetje aan de gevolgen van AIDS. Zonder behandeling wordt de helft van de kinderen met hiv in Afrika niet ouder dan twee jaar
Dit vind ik onaanvaardbaar. Help STOP AIDS NOW! 100.000 kinderen met hiv in Oeganda te redden. #stopaidsnow
Voor meer info: http://www.stopaidsnow.nl/knuffels


Veilen voor giro 555
Heb je binnenkort iets te vieren? Ik draag als Dolly Bellefleur graag mijn (edel)steentje bij aan de feestvreugde! Na overleg kiezen we een datum waarop ik voor jou en je gezelschap de sterren van de hemel zal zingen! Dit is met recht een win-winsituatie te noemen! Jij krijgt een fantastisch optreden in ruil voor hulp aan de Filipijnen! De teller staat op 1000 euro! Dat is het hoogste bod tot nu toe voor een optreden van mij. Eenmaal andermaal wie biedt er meer?

http://www.veilenvoorgiro555.nl/item.php?id=156


Nachtburgemeester van Haarlem
Dolly bubbeltIk ben vrijdag 1 november gekozen tot Nachtburgemeester van Haarlem. Bedankt voor jullie overweldigende aantal stemmen. Bij het aanvaarden van dit ambt sprak ik de historische woorden: 'Een taak zo zwaar maar ook zo mooi dat ik alleen maar kan zeggen: wie ben ik dat ik dit doen mag?'
De komende weken wil ik in eerste instantie inventariseren waaraan Haarlemmers of niet-Haarlemmers die graag uitgaan in de Spaarnestad behoefte hebben in de Nacht. Heb jij wensen of ideeën hoe we het Haarlemse Nachtleven nog bruisender kunnen maken? Mail dan naar dolly[at]dollybellefleur.nl of meng je op mijn Facebookpagina in de discussie. Ik denk er ook over om een bijeenkomst te organiseren waarin we met elkaar over het Haarlemse Nachtleven kunnen brainstormen. Het uiteindelijke doel is om als Nachtburgemeester een Nachtcollege te vormen. Ik hou jullie op de hoogte. Ik ga nu maar even snel bij de groothandel wat potten nachtcreme inslaan. Zodat mijn nachtburgemeesterschap rimpelloos kan verlopen! xxx Dolly Bellefleur

P.S. Hoog op mijn verlanglijstje staat een Haarlemse Museumnacht
(tekening: Wilbert van der Steen)


MAY I HAVE YOUR VOTES?
Dolly voor nachtburgemeesterIk ben, zo lees ik zojuist, voorgedragen voor het Nachtburgemeesterschap van Haarlem. De strijd gaat tussen mij en nog één kandidaat. Je kunt eenmaal je stem uitbrengen door mijn naam Dolly Bellefleur te mailen naar readart@mail.com.

Vrijdag 1 november zal om 22:00 uur de naam van de Nachtburgemeester bekend worden gemaakt in de Lichtfabriek Haarlem tijdens het ReadArt Event.
(Foto: Eveline Renaud)


Nacht van het goede leven
foto: Jan van Breda
In KRO's Nacht van het Goede Leven (radioprogramma van Adeline van Lier) stond vannacht een uur lang het Amsterdams Lijflied in het Concertgebouw centraal! Via deze link kun je het beluisteren.
Naast interviews zijn de volgende liedjes te horen:
Matteo van der Grijn, Bloed, zweet en tranen
Mieke Stemerdink, Zeg 't maar
Mieke Stemerdink, Ach vader lief
Annick Boer, Diep in mijn hart
Annick Boer, Meisje uit de provincie
Ruben Heerenveen, Zeg maar niets meer
Ruben Heerenveen, Afgekeurde woning
Ruben Heerenveen, Kon ik maar even bij je zijn
Ruud Douma, Morgen gaat het beter
Dolly Bellefleur, De Vleselijke Woning
Kees Prins, De zon schijnt voor iedereen

Wordt vervolgd op 21 oktober!
Foto: Jan van Breda


HAVE I GOT NEWS FOR YOU! Mede dankzij jullie reacties is de organisatie van 'To Russia with Love' er nu ook van overtuigd dat mijn Poetin Protestlied' morgen niet mag ontbreken op het Museumplein. Bedankt voor al jullie support! Gay, straight, lesbian, transgender or bi? We are family! Long live diversity! xxx Dolly Bellefleur
lees meer >


BREAKING NEWS Mijn Putin Protestsong zal 25 augustus niet klinken tijdens de manifestatie 'To Russia with Love' op het Museumplein. De organisatie liet mij gisteravond weten: "Het programma heeft een heel andere invulling, toon en karakter dan de vorige bijeenkomst". Ik ben reuze benieuwd wat die andere toon inhoudt?
Begrijp eerlijk gezegd niet waarom er in een programma dat twee uur duurt niet drie minuten konden worden vrijgemaakt voor het kritische en satirische geluid van mijn protestlied dat inmiddels wereldwijd is opgepikt in landen als Amerika, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Noorwegen en niet te vergeten Rusland! Ik wens de organisatie veel succes! Tot zoens op het Museumplein! Laat liefde regeren! Of je nu homo, hetero, lesbisch, transgender bent of bi? We are family!


Zing mee met Dolly

Hey let's be gay! Kun je nog zingen? Zing dan mee! Download hier de tekst van de Pink Putin Potpourri die ik tijdens de Canal Parade op 3 augustus kilometers en uren lang LIVE zal zingen op BOOT 38 (Dolly Bellefleur & Friends). Benieuwd hoe dat zou kunnen klinken? Luister hier naar een voorproefje!


Canal Parade 2013: Boot Dolly Bellefleur & Friends
Love is everything
Tra la la la la
Love is everything
Tra la la la la la
Love is everything
Tra la la la la
It should be a gift
For everyone-one-one

(bewerking Boney M- Brown Girl in the Ring)

CanalParade2013Tekening: Astrid Vos

Sinds de allereerste Gay Canal Parade in 1996 heeft deze hechte vriendengroep bijna jaarlijks meegevaren. Of het nou ging om een grote of kleine boot, de bonte samenstelling van opvarenden is in de loop der jaren niet of nauwelijks gewijzigd. Altijd aan stuur- en/of bakboord: een vrolijke mengelmoes van nationaliteiten van o.a. Antiliaans, Surinaams, Amerikaans, Nederlands, Duits, Engels en Noors. En altijd weer een spannende mix van homo, lesbo en hetero. Met hun spectaculaire boten werd regelmatig het nieuws gehaald. Afgelopen jaar bijvoorbeeld met de GayLM Boot en in de jaren daarvoor met o.a. de 'Holbewoners', de 'Discoboot' en niet te vergeten de 'Piemelboot' (winnaar kleine boot 2004).

Het is mij een grote eer en genoegen dit jaar als Dolly Bellefleur hun zingende boegbeeld te zijn. Vanaf 1996 heb ik zelf als 'Frau Antje van het Verkeerde Kantje' met de Canal Parade ook vrijwel nooit de boot gemist.

Welkom op mijn roze planeet
of je nu homo bent of straight

Zing ik al jaren in mijn lijflied. De tekst is deze 'vrienden voor het leven' op het lijf geschreven. Geen wonder dat ik een soort van roze draad ben geworden in het leven van dit fabulous vriendenclubje. In de loop der jaren heb ik als Dolly op diverse hoogtijdagen voor hen opgetreden. Van een verjaardag, een housewarming party tot een huwelijksfeest. Vorig jaar mocht ik zelfs als Babs Bellefleur (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) twee heren in de echt verbinden. Het werd één van de mooiste dagen van ons leven!

Hooray Hooray
It's a Jolly Dolly Day
Let's enjoy have fun
Everyone
Jolly Dolly Day

(bewerking Boney M- Hooray Hooray)

Hoe wordt het thema 'Reflect' weerspiegeld in onze boot?
Het officiële thema van de Canal Parade 2013 is Reflect. Dit wordt op onze boot zowel letterlijk als figuurlijk weerspiegeld. Letterlijk in het veelvuldig gebruik van reflecterende materialen als pailletten, lovertjes, strass en spiegels. Figuurlijk komt het thema tot uitdrukking in de vrolijke Boney M. Medley die ik speciaal voor deze Canal Parade heb samengesteld en hertaald. Het plezier spat er vanaf. Want dat is en blijft ons voornaamste doel met de Canal Parade. Maar er is zeker ook 'ter lering en vermaak' plaats voor een momentje van reflectie. Dat ben ik als 'beauty with brains' trouwens ook aan mijn publiek verplicht!

Every year at the Canal Parade
I feel so great. Seeing that crowd
Having fun and celebrate
Every year at the Canal Parade
I realise. I am so blessed
Living in a Pink Paradise

(bewerking Boney M- By the Rivers of Babylon)

In april van dit jaar schreef ik al een hertaling van de Boney M-hit Rasputin. Deze Putin Protestsong vertolkte ik op de Stop de Russische Anti-Homowet Demonstratie. De afschuwelijke wet mag dan inmiddels zijn aangenomen dat weerhoudt ons er niet van om de holebi's en transgenders in Rusland een hart onder de riem te blijven steken door de boodschap van deze Putin Protestsong tijdens de Canal Parade 2013 over de Prinsengracht te laten schallen!

Stop stop stop Putin
Drop your law at the Kremlin
Love is no crime it's not a disease
Stop stop stop Putin
Your plans are so poisoning
For all the Russian LGBT's

(bewerking Boney M- Rasputin)

Veel liefs,
Dolly Bellefleur (al 24 jaar het alter ego van cabaretier Ruud Douma)

(Edel)steentjes werden bijgedragen door:
* Tycho Boeker en John Gravemaker (Haute Couture & Coiffure Dolly Bellefleur), * Ruud Douma (liedtekst), * Response Network (decoratie van de boot), * Joost Veldman (spetterende outfits Dolly look-a-likes), * Astrid Vos (schitterende sfeerschets)
Sponsored by: Kubus Administratie Belastingen Bedrijfsadvies, Printerette & Dolly Bellefleur


Kun je nog zingen? Zing dan mee!
Download hier de tekst van het Haarlems Koningslied, print deze uit en neem deze op 14 juni mee naar de Grote Markt. Zodat je de tekst paraat hebt en uit volle borst kunt meezingen als ik om klokslag 16.45 uur een serenade breng aan het koningspaar.

Koning in Haarlem


Haarlems Koningslied
Het Haarlems Koningslied heb ik speciaal geschreven ter gelegenheid van het bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Haarlem. Vanaf het balkon van de Hoofdwacht (Grote Markt) zullen de Koning en Koningin op 14 juni 2013 door mij, als Haarlemse Stedenmaagd, worden toegezongen.
Kun je nog zingen? Zing dan mee! Met behulp van deze koninklijke karaoke-clip krijg je het Haarlems Koningslied zeker onder de knie! Laten we 14 juni met z'n allen koninklijk knallen.
Voor meer informatie over het koninklijk bezoek: www.haarlemmarketing.nl


De Rus(t) is (nog niet) wedergekeerd
Een aantal Russen heeft woedend gereageerd op mijn Poetin Protestlied. Klik op onderstaand plaatje om het artikel op Dichtbij.nl te lezen.

de Russen zijn boos


Langs De Leeuw
'There lives an evil man in Russia nowadays. He supports a law against lesbians and gays...' Zaterdag 6 april was ik te gast in 'Langs de Leeuw'. Heb je het gemist? Wil je het nog een keer zien? Dat kan door op onderstaand plaatje te klikken (vanaf ca 9.20 ben ik te zien en te horen)

Langs de Leeuw


Dolly gemist
Voor wie mijn 'huisconcert' in Studio MAX Live (4 april) heeft gemist: je kunt het terugzien door hier te klikken.

Studio Max


Stop de Anti-Homowet
Doly op het Roze PleinOp 8 april a.s. zal ik tijdens Stop de Anti-homowet Manifestatie een Poetin Protestsong ten gehore brengen. Speciaal voor deze demonstratie schreef ik een hertaling van de wereldhit Rasputin (Boney M.)

There lives an evil man in Russia nowadays
He supports a law against lesbians and gays
Most people look at him with terror and with fear
Cause he pulls the strings
Like a wicked puppeteer
It's distressing how he is suppressing
Homosexuality
In the name of love we are protesting:
Set our sisters free!

Stop stop stop Poetin
Drop your law at the Kremlin
Love is no crime it's not a disease
Stop stop stop Poetin
Your plans are so poisoning
For all the Russian LGBT's

He rules the Russian land as if he is a czar
If you don't obey you become a 'steak tartare'
Most people look at him with terror and with fright
Cause this machoman really loves a cocky fight
It's distressing how he is suppressing
Love and freedom in his land
Love's no sin good heavens it's a blessing
This must stop and end

Stop stop stop Poetin
Drop your law at the Kremlin
Love is no crime it's not a disease
Stop stop stop Poetin
Your plans are so poisoning
For all the Russian LGBT's

Last night I had a dream he was begging on his knees
He said: 'Dolly dear won't you be my fairy please?
Most people look at me with terror and with fear
But you know my dear in my heart I am a queer!'
I said: 'darling it is such a blessing
Homosexuality
As a queen you really love crossdressing
It will set you free!'

Stop stop stop Poetin
Drop your law at the Kremlin
Love is no crime it's not a disease
Stop stop stop Poetin
Your plans are so poisoning
For all the Russian LGBT's

Stop stop stop Poetin
Let's be honest you're a queen
It's not a crime it's not a disease
Drop drop drop Poetin
Drop your law at the Kremlin
Why don't you join the LGBT's?!!!

(Copyright 2013, Ruud Douma/Dolly Bellefleur)


Love-in bij het Lieverdje

foto John Melskens
foto: John Melskens

Wat leuk er is een opname gemaakt van Love-in bij het Lieverdje. Hey let's be gay! Kun je nog zingen? Zing dan mee!

When I was little Daddy said
Whatever happens Dolly don’t get sad
Remember save some sunshine in your heart
Whenever you have the blues
Start swinging in your wooden shoes
That’s the only key
To live happily my love!

Hey let’s be gay
Let’s turn the world into a play
Of colours and cultures
Of all different kinds
Black or white or yellow
Please get colourblind!

My heart still belongs to Dad
I treasure every precious word he said
He said: try to paint a smile on everyface
Blend black and blond and blue
Add auburn red and brunet too
That’s my colourscheme for peace and harmony

Hey let’s be gay
From Barcelona to Bombay
From Tahiti to Texas
Berlin to Broadway
Let’s even launch our love
Up to the Milkyway

Hey let’s be gay.
Scrape the sky and fly away
Nothing can stop us
You’d better not try
We’re racing on the wings
Of a Spanish fly

Hey let’s be gay
Can’t you feel the brand new day
When birds of different feathers
All hens and cocks
Live happily together in colourfull frocks

Hey let’s be gay
There’a a place for us to stay
Over the rainbow
Reach out and touch
Waar is de zon?
Oh sorry that was Dutch

Hey let’s be gay
Throw your narrow minds away
Boys will be girls
Girls will be guys
The world could be a paradise
Full of dazzling transvestites


Ik doe wat ik doe
Op 27 januari trad ik met Kees van Zantwijk op in De Waag in Haarlem tijdens het Lennaert Nijgh Festival. Ik zong o.a. deze klassieker!


Internethit
Het zal je niet zijn ontgaan dat binnenkort Willem Holleeder te gast is in College Tour. Na Janine Jansen krijgt nu een klootviool de hoofdrol in dit tv-programma! Er is hierdoor volop belangstelling voor het satirische lied en het clipje dat ik in februari al op YouTube plaatste. Wat heet het is een regelrechte internethit. Ook jouw alarmschijf deze week?


KRO's De Wandeling
Zondag 5 augustus herhaalt de KRO de uitzending van De Wandeling waarin ik op 23 maart schitterde. Je moet wel vroeg uit de veren. De uitzending is om 8.30 uur op Nederland 2.

Op de hei


Hoge hakken op de hei
Dolly holidayLiever dan lievelingen!
Deze week was ik op Nederland 2 te zien in het tv-programma De Wandeling. Voor een ieder die dit bijzondere dubbelportret heeft gemist of nog een keertje wil bekijken? Dat kan op dinsdag 27 maart op Nederland 2 om 17.05 uur en/of op ieder tijdstip via Uitzending Gemist.
Ik wens jullie een fantastische lente! Veel liefs,
Dolly Bellefleur (al 22 jaar het alter ego van Ruud Douma).


Op de grote stille heide
Op 23 maart ben ik als Dolle Tweeling (ook mijn broer Ruud wordt het hemd van het lijf gevraagd) te zien in het tv-programma KRO De Wandeling en wel om 19.50 uur op Nederland 2. Deze foto's werden gemaakt bij de Tafelberg in Blaricum waar ik met Hella van der Wijst wandelde op de grote stille heide. Herhalingen op zondag 25 maart om 8.30 uur en dinsdag 27 maart om 17.05 uur.

Op de hei

Op de hei


May I have your votes please?
Ik ben als Dolly Bellefleur genomineerd voor het Roze Lieverdje. Na vele inzendingen zijn er vijf genomineerden overgebleven die er, volgens de organisatie, met kop en schouders bovenuit staken. Het Roze Lieverdje wordt 14 februari -Valentijnsdag- uitgereikt op het Spui, 17.00 uur. Iedereen is welkom!

Onder leiding van voorzitter Juul van Hoof kwam de jury tot de volgende nominaties:
  • Secret Garden Amsterdam houdt zich bezig met het bespreekbaar maken van homo/lesbi/trans/bi-seksualiteit, in het bijzonder binnen de moslimgemeenschap. Met vele activiteiten die zij organiseert is het een bruggenbouwer maar vooral een steun en toeverlaat voor Roze (islamitische) Amsterdammers. Ook Roze asielzoekers krijgen de aandacht die ze verdienen bij Secret Garden.
  • Dennis Boutkan is de voorzitter van de Roze Filmdagen, stichting Pride Photo Award en COC Amsterdam. Vanuit deze functies is hij continue bezig voor en namens de Roze gemeenschap in de stad. Hij is al jaren onvermoeibaar actief voor alle Roze Amsterdammers.
  • Pink Postcode. 'Een goeie buur is beter dan een verre vriend' luidt het gezegde en daarom biedt Pink Postcode de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Want lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders zijn vaak onzichtbaar voor elkaar in een wijk. Een onmisbare organisatie die vele Roze bewoners in onder andere Oost, West en Noord bij elkaar brengt. Pink Postcode, de kracht van Roze bewonersinitiatieven!
  • Dolly Bellefleur a.k.a Ruud Douma hoort al meer dan 20 jaar bij de Amsterdamse gayscene. Over haar talent als entertainer is er geen twijfel mogelijk. Maar Dolly heeft wel meer in huis dan een mooie stem. Als er iets te doen is voor homoemancipatie in Amsterdam, staat Dolly altijd vooraan. Met haar scherpe humor weet ze de meest uiteenlopende groepen van mensen bij elkaar te brengen.
  • Café Oké is een ontmoetingsplaats voor homo/les/bi/ transgenders met een verstandelijke beperking. Met de activiteiten die Café Oké organiseert doorbreekt zij het isolement van deze groep. Ook zet Café Oké zich in om het klimaat bij begeleiders en in de instellingen zo te veranderen dat ook Roze verstandelijk beperkten zich zelf kunnen zijn.'
De publiekskeuze telt voor de helft mee bij de eind beoordeling en stemmen is mogelijk tot en met zaterdag 11 februari 23.59 uur.
JE KUNT STEMMEN VIA: amsterdam.groenlinks.nl

Dolly terug op Facebook
23 oktober 2011 - In het kader van de zogenaamde real name policy is enkele weken geleden mijn Dolly Bellefleur Profiel op barbaarse wijze door Facebook gewist. Al mijn foto's, gedichten, notities en te veel om op te noemen werden door Facebook Bureau of Investigation vernietigd. Officieel mag je alleen onder je echte naam een profiel hebben. Deze regel wordt echter met de grootste willekeur toegepast. Ik kan honderden namen noemen van artiesten, schrijvers, kunstenaars et cetera die nog steeds onder hun pseudoniem een profiel hebben. De real name policy zou wat dat betreft beter een real shame policy genoemd kunnen worden. Ik zou heel wat woorden vuil kunnen maken aan deze affaire maar laat het hierbij. Inmiddels ben ik terug op Facebook en wel met een artiestenpagina: www.facebook.com/DeEchteDollyBellefleur


Onderstaand bericht komt van gay.blog.nl:
" Facebook blijft drag queens weren en blokkeerde vorige week ook de profielpagina van Dolly Bellefleur, al 22 jaar het alter ego van Ruud Douma. ‘Is dit een ‘war on drags’? Ik zit in een digitale isoleercel,’ reageerde ze vorige week onthutst. Vrijdag schreef ze op haar weblog, dat ze zich niet laat kisten en haar profiel weer heeft terugveranderd in Dolly Bellefleur. Ze voegde eraan toe: ‘Om de waakhonden van Facebook Bureau Investigations tegemoet te komen, staat er tussen haakjes Ruud Douma achter.’ Vergeefs: ‘Inmiddels is mijn Facebook account geheel opgeheven!’ liet de diva vandaag weten. En inderdaad; beide namen leveren geen resultaat."

"Officieel mogen particuliere gebruikers Facebook alleen gebruiken onder hun echte naam, maar die regel wordt niet streng gehandhaafd. Die willekeur stoort Bellefleur: ‘Ik ken zat artiesten die niet onder hun eigen naam op Facebook zitten. Ondertussen zie je wereldwijd dat juist travestieten opeens geweerd worden. Deze week was ik kennelijk aan de beurt.’ Dolly had 3227 Facebook-vrienden."


23 oktober 2011 - Mijn fabulous vriendin Bliss Laveau is een actie gestart om een stem van protest te laten horen tegen de War on Drags op Facebook en mij een hart onder de riem te steken. Merci cherie dat je je nek hebt durven uit te steken. Niet zonder gevolgen vrees ik? Ik kan je niet meer vinden op Facebook?


Strip duo Dolly Bellefleur/Wilbert van der Steen in boek Bert van der Veer
Op 12 september verschijnt bij uitgeverij Marmer het boek
MR. TV-Over leven in TV-land van Bert van der Veer. 
TVIn dit boek, uitgegeven t.g.v. de zestigste verjaardag van televisie in Nederland, zijn ook strips en cartoons opgenomen. Een oproep van de auteur en Endemol dit voorjaar leidde tot een lawine aan inzendingen. Hieruit maakten Peter Adrichem (algemeen directeur Endemol Nederland Mediagroep), Bert van der Veer (auteur en programmamaker), Hein van Putten (Volkskrant Magazine) en Tonio van Vugt (Zone5300) een selectie voor zowel het boek MR. TV als de expositie Teeveestrip die vanaf 12 september te zien is in MediArena Amsterdam.
Van Dolly Bellefleur is ook werk geselecteerd. Laatstgenoemde maakte i.s.m. met Wilbert van der Steen een speciale aflevering van de strip Made in Dolland. De bijlage is één van de vijf tekeningen van een vijfluik dat het duo Wilbert van der Steen en Dolly Bellefleur maakte. 

Mr. TV - Over leven in TV-land
In Mr. TV blikt Bert van der Veer, zelf ook 60 jaar geworden in 2011, terug op 60 jaar televisie. In deze periode is hij betrokken geweest bij de start van nieuwe zenders, heeft hij meegewerkt aan controversiële programma's en initieerde hij belangrijke ontwikkelingen. Ook zag hij de opkomst en ondergang van tal van zenders, programma's en presentatoren. In een prikkelende montage van verhalen, beschouwingen, columns en herinneringen biedt Bert van der Veer een onthullende blik in zijn wereld: die van de televisie. Hoe overleef je de tv-hel? Wat beleef je als (Marginaal) Bekende Nederlander? Hoe ontwikkel je een succesvolle programmaformule? Maar ook: hoe krijg je het verkocht? Verder vertelt van der Veer over zijn avonturen als regisseur bij Toppop, als verwekker van Barend & Van Dorp, als pornobaas van Veronica en als deskundige in Kopspijkers, Vinger aan de pols en De Wereld draait door. En dat alles wordt rijk geïllustreerd met bijzondere foto's en pittige bijdragen van meer dan 40 Nederlandse en Belgische striptekenaars, cartoonisten en illustratoren als Ruben L. Oppenheimer, Barbara Stok en Alex van Koten. 

Dolly Bellefleur en Wilbert van der Steen
Beauty with brains Dolly Bellefleur (1989) is al 22 jaar het alter ego van cabaretier, performer en tekstschrijver Ruud Douma. Voor de stripwereld is Dolly sinds 2006, toen zij de Stripdagen Haarlem opende, geen onbekende. Op uitnodiging van George Moormann (dichter en uitgever van De Zingende Zaag) leverde Ruud Douma alias Dolly Bellefleur i.s.m. met Gerrie Hondius enkele bijdragen aan het bijzondere poëziestripalbum Verknipt en Verstript (De Zingende Zaag, 2006). Voor de reizende jubileumexpositie Van hem naar haar Hippolytushoef/20 jaar Dolly Bellefleur (in 2009/2010 o.a. te zien in Amsterdam en Haarlem) ging Dolly een-tweetjes aan met striptekenaars en illustratoren als Gerrie Hondius, Flos Vingerhoets, Marlies Visser en Wilbert van der Steen. Zij verstripten liedteksten uit het veelzijdige repertoire van La Bellefleur.
In samenwerking met Wilbert van der Steen wordt sinds augustus 2010 de tweewekelijkse strip Made in Dolland gepubliceerd op internet. Van der Steen (1966) illustreert en verbeeldt sinds 1993 andermans en eigen verhalen. Naast kinderboeken maakt(e) hij cartoons voor Food Magazine en GAY Krant. Ook schilderde en verkocht hij ‘Verhaalkunst’: schilderijen met sleutelscènes uit imaginaire verhalen. Uit deze schilderijen ontstonden de figuren Liv en Ruby, rondom welke karakters hij samen met Tiny Fisscher prentenboeken gemaakt heeft. Verder schreef en illustreerde hij het (voorlees)boek Pension Kat waarvoor hij werd genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2009, de Debutant van het Jaar 2009 en waarmee hij op de Tiplijst van de Nederlandse Kinderjury stond. Zijn bijdragen aan de Benelux Beeldverhalen Prijs 2010 en 2011 stonden beide op de longlist. 
Voor meer informatie: www.wvds.net


Ik ben gay oké op tv
RTL Boulevard van 8 augustus 2011 gezien? Op de bekende diepgravende wijze werd mijn nieuwe roze strijdlied en zomerhit 'Ik ben gay oké' besproken. Helaas was er geen cameraploeg in de buurt om bijpassende plaatjes te schieten.
Het hele Gay Pride-item kun je hier bekijken.

RTL Boulevard 8 augustus 2011

RTL Boulevard 8 augustus 2011


Ik ben gay oké nu ook als videoclip
Mijn hitnummer Ik ben gay oké, dat door Wilbert van der Steen werd verstript, is nu ook te zien op YouTube. Leo Enzlin maakte er een clipje van.


Klik hier om de clip op hoge resolutie te bekijken.


Dolly Bellefleur steekt Que Sera Sera écht in een roze jasje!
Doris DayPatricia Paay heeft het liedje Que Sera Sera (wereldberoemd geworden in de uitvoering van mijn grote stijlicoon Doris Day) volgens haar eigen zeggen in een roze jasje gestoken. Het nummer beluisterend moet ik helaas constateren dat Patricia's Pink Coat wel heel weinig om het lijf heeft. De originele tekst van Que Sera Sera is namelijk in de uitvoering van Patricia Paay helemaal hetzelfde gebleven behalve dan dat het woordje Que is vervangen door Gay. La Paay zingt dus Gay Sera Sera.
Dat kan beter dacht ik en ik besloot de hit van Doris Day van top tot teen in het roze te steken. Tijdens de komende Gay Pride zal ik mijn hertaling getiteld Ik ben gay oké (zie hieronder de tekst) overal en ergens ten gehore brengen. De wereldpremière is op vrijdag 5 augustus om 20.00 uur bij Café 't Mandje (Zeedijk 63 in Amsterdam) waar ik die avond op zoek ga naar personen die mij wil helpen minister Marja van Bijsterveldt Eerste Hulp Bij Onderwijs te geven op het gebied van seksuele voorlichting. Dat blijkt hard nodig! In 2009 werd de motie Pechtold in de Tweede Kamer aangenomen waarbij scholen worden verplicht voorlichting te geven over homoseksualiteit. Minister van Onderwijs Marja van Bijstervelt weigerde tot nu toe de motie uit te voeren.

hooghakkend, Dolly Bellefleur

Volgt hier de liedtekst:

Ik ben gay oké
Copyright: Ruud Douma alias Dolly Bellefleur (2011)

Ik was misschien een jaar of tien
En zei toen: 'Meester ik ben een queen'
Ik hoor hem nog schreeuwen:
'Jij gaat voor de leeuwen'
Ik dacht: 'Dat valt te bezien!'

Ik ben gay oké
Daar zit ik toch echt niet mee
Ik schaam me geenszins oh nee
Ik ben gay oké
En heb pret voor twee

Ik kreeg mijn allereerste zoen
Was ‘t nou Karel of was ‘t Koen?
Mijn schoolgenoten
Scholden toen: 'Poten!'
Ik gaf ze van katoen!

Ik ben gay oké
Daar zit ik toch echt niet mee
Imam, priester, dominee
Ik ben gay oké
Et je maintiendrai

Ik ben nu al jaren lang getrouwd
Mijn liefje is een schattebout
Toch zijn er mensen
Die ons verwensen
Ik out dan: 'Jij zit fout!'

Ik ben gay oké
Daar zit ik toch echt niet mee
Imam, priester, dominee
Ik ben gay oké

Ik ben gay oké
Wie heeft daar nog moeite mee?
In 2011 A.D.
Ik ben gay oké
Et je maintiendrai
Ik ben gay oké


Brecht TingelTangel
foto: Martin PluimersMeine Damen und Herren, sehr geehrtes Publikum. 
Wegens groot succes in november 2010 zijn er drie extra Brecht TingelTangel's geprogrammeerd in de Roode Bioscoop. 
Was het in de film 'Der Blaue Engel' Marlene Dietrich, die met haar onsterfelijke 'Ich bin von Kopf bis Fuss' het publiek verleidde tot het storten van muntgeld op een metalen dienblad (vandaar de naam 'tingeltangel'), in De Roode Bioscoop haalt Überdiva Dolly Bellefleur alles uit de kast om deze traditie te doen herleven. Proef de sfeer van Berlijn in de jaren '20 en '30 met een flinke scheut nu! Laat u in vervoering brengen door de optredens van de topzangeressen La Sirène, Hilde Hildebrand, La Bellefleur en Mieke Giga Stemerdink. Verbaas u over de verrassende actualiteit van het répertoire van Bertolt Brecht, enkele tijdgenoten en ook latere geestverwanten. 

Starring: Dolly Bellefleur, La Sirène, Hilde Hildebrand, Mieke Giga Stemerdink en de pianisten Kees van Zantwijk en Jan Robijns.
Dinsdag 19 april, 20.30- 22.30 uur
De Roode Bioscoop, Haarlemmerplein 7, Amsterdam
Entree: € 15,- reductie € 12,50
Voor meer informatie en reserveringen: 020-6388785 of www.enter-art.nl

De mooiste dag van mijn leven
Het klinkt misschien wat overdreven maar 7 november 2009 zal als de (voorlopig) mooiste dag van mijn leven in mijn persoonlijke annalen worden bijgeschreven. Het is niet in woord of beeld samen te vatten wat er die giornata particolare, en in de aanloop ernaartoe, allemaal is gebeurd. Zin om (na) te genieten? Deze foto's van o.a. Eveline Renaud en Gerrit Serné helpen je vast een beetje op weg. Het is trouwens een eerste, vrij willekeurige selectie. In februari, als ik terugben van een verblijf in een tropisch kuuroord, volgen er nog veel meer!


Download hier de flyer met het complete programma van mijn expositie die van 7 november 2009 tot en met 7 januari 2010 een recordaantal bezoekers trok in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam.
Van hem naar haar


Terugblik op Amsterdam Gay Pride 2009

spaarvarken

Op 28 juli ging tijdens de openingsreceptie van de Gay Pride 2009 in de Hermitage dit roze varkentje rond om mijn tentoonstellingskas te spekken! De expositie belooft een waar spektakel te worden. 7 november is de opening om 16.00 uur in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Komt allen!!!

met vlag en wimper

Fantastisch. Dit was zoooo Jacky Kennedy... ik dacht even: straks landt de Marine-1 om je op te halen en naar het Witte Huis te vliegen... aldus een fan op Facebook.

hermitagePapa ik lijk steeds meer op jou!

hermitage 2

Op donderdag 30 juli presenteerde ik, in een fonkelnieuwe creatie van Prince Charming, het officiële openingsfeest van de Gay Pride 2009. Hoewel de weergoden tegenwerkten bleef ik het zonnetje in huis!

westermarkt
foto: Eveline Renaud

boris 1Je hebt hem vast herkend. Oud-politicus en voormalig rechter Boris Dittrich. Tegenwoordig werkzaam bij Humans Rights Watch.
Nieuwsgierig naar Boris zijn werkzaamheden? Bekijk dan het interview dat ik met hem had n.a.v. het verschijnen van Elke Liefde Telt. Een aangrijpend en ontroerend relaas over zijn missie.

foto's: Eveline Renaud

boris 2

Nog even op de foto voor het plakboek:

boris 3
foto: Eveline Renaud

In gesprek met o.a. Tania Barkhuis, Frank van Dalen, Pieter Boone en een woordvoerder van Lambda Istanbul. De organisatie die opkomt voor de rechten van holebi's en transgenders in Turkije. Die organisatie stond deze avond centraal.


foto: Eveline Renaud

Vrijdagochtend was er geen tijd om uit te slapen. Om 8.30 uur zat ik al in vol ornaat in een taxi. Om 9.00 uur mochten Frank en ik de beurs openen. Met groot succes overigens. De aandelenkoersen schoten omhoog!

beursgong 1
foto: Eveline Renaud

Is deze klap een daalder waard?

beursgong 2
foto: Eveline Renaud

Deze ceremoniële verrichting is inmiddels uitgevoerd door o.a. de burgemeester van Amsterdam Job Cohen, bestuurders van beursgenoteerde bedrijven en door vele andere prominente personen en organisaties uit de samenleving.

beursgong

Vandaag, 31 juli 2009, hadden Frank van Dalen (voorzitter Pro Gay) en ik de eer om met een gongslag de beurs voor geopend te verklaren. Ik kon het niet nalaten om de vele mannen, en een enkele vrouw, op de beursvloer toe te zingen:

Een kus op mijn hand
Kan niet tippen aan briljanten
Diamonds are a girls best friend
Geen kus maar harde cash
Contant in het handje
Glamour tot en met
Pecunia non olet
Goud, ivoor of Koh-I-Noor
Onze schoonheid verbleekt op het end
Maar echte juwelen
Die blijven oogstrelen
Diamonds are a girls best friend

diamonds
foto: Eveline Renaud

Beurskrach(t)?


Zo'n vierhonderd mensen waren op 28 juli aanwezig op de openingsreceptie van Amsterdam Gay Pride 2009 in de Hermitage. Tijdens de receptie werd ik, ter ere van mijn 20-jarig jubileum, in het zonnetje gezet. Om mijn expositie mogelijk te maken werd een collecte gehouden. De aanwezigen brachten samen ruim € 390,= op. Waarvoor duizend maal dank!

parool 29 juli 2009
Het Parool 29 juli 2009

telegraaf 29 juli 2009
De Telegraaf 29 juli 2009


gayticTijdens de Gay Pride 2009 wordt de nieuwe reclamecampagne gelanceerd van het Gay Tourist Information Centre (GAYtic). Raad eens wie het fris en fruitige gezicht van deze campagne is? Moi! Dolland's Next Top Model Bellefleur! Vanaf heden kun je voor alle roze ins and outs dus niet meer alleen terecht bij Pink Point op de Westermarkt maar ook bij GAYtic in de Spuistraat. Zegt het voort!


Dit najaar is het twintig jaar geleden dat ik mijn debuut maakte als Dolly Bellefleur. Dit jubileum zal o.a. worden gevierd met een expositie getiteld 'Van hem naar haar naar Hippolytushoef'.
dolly expoDeze tentoonstelling is van 7 november 2009 tot en met 7 januari 2010 te zien bij IHLIA Homodok op de zesde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. En van 2 april tot en met 29 april 2010 in de refter en de kloostergangen van het stadhuis op de Grote Markt te Haarlem.

VRAAG 1: Heb jij nog videomateriaal en foto's van optredens van Dolly die ik zou kunnen gebruiken?
Stuur mij een berichtje.

Om de financiering van de expositie en andere festiviteiten in mijn jubileumjaar rond te krijgen ben ik naarstig op zoek naar donoren en sponsoren. Dat blijkt in deze zware economische tijden moeilijker dan ik had gedacht en minder makkelijk dan ik stilletjes had gehoopt.
De afgelopen twintig jaar heb ik immers als een soort Frau Antje van het Verkeerde Kantje talrijke gratis toegankelijke optredens of benefietoptredens verzorgd voor de gemeenschap. Hetgeen ik overigens met heel veel liefde heb gedaan!
Ik hoop nu een keer de rollen te kunnen omdraaien en een beroep te kunnen doen op de community.

VRAAG 2: Voel je de bui al hangen? Help je mij om mijn dromen dit jaar te realiseren? Alle kleine beetjes helpen. Gewoon wat je zou kunnen missen, van 1 euro tot....???

Je zou me daarmee niet alleen een financieel steuntje in de rug geven maar me ook het warme gevoel geven dat je mijn pogingen een (kiezel)steentje bij te dragen aan een rozere wereld hebt gewaardeerd.

Je kunt je eventuele gift overmaken op:
girorekening 335369
t.n.v. Stichting Bellefleur, Amsterdam

 

media en meer contact