wie is Dolly? Dolly Daily media en meer

Those were the gays
Vandaag is het 24 jaar geleden dat Wim Hogenkamp overleed. Deze zanger, cabaretier en tekstschrijver (hij was bijvoorbeeld de auteur van 'De Mallemolen') schitterde in tal van programma’s. In 1978 won hij de Louis Davidsprijs en het jaar erop kreeg hij een Edison voor zijn elpee ‘Heel gewoon’, waarop onder andere een nummer over transseksualiteit was te horen. Hogenkamp was de drijvende kracht achter het Amsterdamse theaterrestaurant de Suikerhof. Op 5 februari 1989 werd hij doodgeschoten in zijn woning in Amsterdam. De moord is nooit opgelost.
In 2009 maakte ik voor MVS een serie radioportretten getiteld 'Those were the gays'. Op 5 februari, zijn twintigste sterfdag, stond Wim Hogenkamp centraal. In de uitzending, waaraan o.a. Heddy Lester en Marc Didden meewerkten, zong ik een nummer van Hogenkamp getiteld 'Klootzakken'. Je kunt het hier beluisteren.


Dolly's troetelschijf
Speciaal voor Gay Pride 2011 heb ik het liedje 'Que Sera Sera' hertaald. Mijn versie heet 'Ik ben gay oké' en je kunt hem hier downloaden.


contact