Oudste deelnemer Canal Parade

juli 14th, 2017 | Dolly Bellefleur

Ik wil vandaag dolgraag de oudste deelnemer van de Canal Parade aan jullie voorstellen. Deze ‘Spice Granny’ is 93 lentes jong en vaart met haar zoon Chris mee op de boot Dolly Bellefleur & Friends-WE ARE FAMILY’.

‘Ik, Chris, ken m’n moeder, Riet, al 54 jaar. Ik ben tenslotte haar zoon en dus zeker familie, ons thema. Ook ben ik een ‘laat lammekie’ zoals een Zuid Afrikaanse vriendin van mij het noemde. Riet is nl 93 en wellicht de oudste deelneemster aan deze pride. Behalve m’n moeder is Riet ook zeker een ‘vriendin’. We lachen, huilen, ruziën samen en gaan vooral veel leuke dingen doen. We hebben vele cruises en andere reizen gemaakt. Als purser bij de KLM, heb ik Riet ook vaak meegenomen op werkreizen. Zo waren wij in Maleisië en vertelde ik haar, voorlezend uit de Lonely Planet, dat in dat land nog steeds de doodstraf staat op homosexualiteit. Zij schrok zich bij wijze van spreken zelf ‘dood’ en kon dit niet geloven. Dit is één van de redenen dat wij meedoen aan de gay pride. Voor veel mensen van de LHBTI gemeenschap is de roze planeet nog steeds ontzettend LONELY!’

Foto: Marike de Meij

Crowdfundingsactie: NL14 TRIO 0338 5746 97 t.n.v Stichting Bellefleur onder vermelding van GEEF DOLLY DE VIJF. Elke 5 euro die je doneert om onze boot mede mogelijk te maken is een lot waarmee je kans maakt op fantastische prijzen.

 

Comments are closed.