MY PRIVATE PRIDE WALK

augustus 6th, 2019 | Dolly Bellefleur

Zo’n Pride gaat je niet in je koude kleren, laat staan couture!, zitten. Net zoals topsporters dat doen na een topprestatie besloot ik daarom afgelopen zondag af te trainen. Dat betekende in mijn geval dat ik na de prijsuitreiking op de Dam, na een week op hakken te hebben gestaan, zowel op land als op het water 😃, op diezelfde pumps naar huis te lopen. Ik begon mijn tocht natuurlijk in de Bijenkorf waar ik als volleerd verkoopster passanten make-up advies gaf. Families uit o.a. Frankrijk, China en een aantal Arabische landen gingen met mij op de foto. Oeps had ik zelf ook maar foto’s genomen maar ik ging te veel op in mijn nieuwe job. Vervolgens flaneerde ik in de Warmoesstraat waar ik aan aandacht ook geen gebrek had. Ik ging regelmatig op de foto. Ik zal de komende tijd nog wel eens in een of ander land over de tong gaan. ‘And then this Sunday afternoon we met this giant woman walking down the street’. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, wat het natuurlijk ook is, liep ik hooggehakt te genieten van het mooie weer en een bonte mix van mensen. Vervolgens wandelde ik via de Zeedijk naar de Binnen Bantammerstraat. Toen ik een restaurant passeerde klopte iemand op het raam en gebaarde of ik niet even naar binnen wilde komen. Hetgeen ik deed. ‘Goedenavond ik kom voor de vacature’ zei ik lachend tegen iemand achter de bar. Om na een korte pauze eraan toe te voegen: ‘Voor de vacature van afwashulp’. Heb welgeteld één bord in de afwasmachine gedaan en ben vervolgens na een laatste tussenstop bij Restaurant Hemelse Modder, op de Oude Waal, naar Wittenburg gelopen. En al die tijd voelde ik mij als een (paradijs)vogel zo vrij. En zo zou het toch altijd en voor iedereen in Amsterdam en waar ook ter wereld moeten zijn? Laat liefde regeren! xxx Dolly Bellefleur

Comments are closed.