Wereld zonder geheimen

juli 18th, 2017 | webmaster

Op deze foto zie je Michele: ‘Ik sta op deze foto met het portret van mijn vader. Hij was mijn held. Mijn vader heeft het in zijn jeugd niet makkelijk gehad met zijn ‘coming-out’ en ook later niet toen hij besloot toch te trouwen, verlangend naar acceptatie. In ons gezin werd het woord homo zoveel mogelijk vermeden en werd ons verzocht om de geaardheid van mijn vader geheim te houden. Toen hij in 1990 stierf aan de gevolgen van AIDS had mijn moeder liever dat we vertelden dat hij was bezweken aan een longontsteking. Mijn vader hield van feesten en door nu mee te doen aan deze PRIDE en al varend feest te vieren met deze vriendenclub, waarvan sommigen mijn vader nog gekend hebben, voelt het als een bevrijding dit vrijuit met iedereen te kunnen delen en ook als een missie voor de volgende generaties. Ik verlang naar een wereld zonder geheimen en dat een ieder zichzelf mag zijn zonder schaamte en schuldgevoelens’.

Comments are closed.