UN HOMME OH

1 oktober 2018, 17:10

Nul n’a le droit en vérité
De me blâmer de me juger et je précise
Que c’est bien la nature qui
Est seule responsable si
Je suis un “homme oh” comme ils disent

Hoeveel jonge jongens maar ook oudere mannen zullen in hun jeugd en ook op latere leeftijd een traantje hebben weggepinkt bij het horen van dit prachtige lied:

Dat Charles Aznavour zelf schreef en in 1972 uitbracht. Hij was daarmee zijn tijd ver vooruit. Wat een moed dat hij in de jaren zeventig al een lans brak voor de herenliefde. In een tijd dat homosexualiteit nog een groot taboe was. Gedurfd ook als je bedenkt dat hijzelf niet homosexueel was. Was hij niet bang dat het wellicht toch veel vragen zou oproepen bij luisteraars? Dat ze hem ook het etiketje zouden opplakken van ‘un homme oh’. Ik heb er geen onderzoek naar gedaan en ik ben best wel benieuwd of hij in de tijd dat hij dit nummer uitbracht veel vragen kreeg over zijn liefdesleven. Of hij misschien ook ‘un homme oh’ was. Spreek het snel uit en je hoort… Ik denk dat als ik in Frankrijk had gewoond deze ballade in mijn jeugd net zo’n impact op mij zou hebben gehad als ‘Sorry dat ik besta’. Het liedje uit de musical Foxtrot. Toen ik Willem Nijholt het voor het eerst hoorde zingen voelde dat als zo’n bevrijding. Blijkbaar waren er nog meer mensen zo oh als ik. Ik was al uit de kast toen ik ‘un homme oh’ hoorde. Het maakte een diepe indruk op me. Wie weet durf ik het op een dag op mijn repertoire te nemen. De wijze waarop Aznavour het vertolkt, let ook op de prachtige kleine bewegingen van zijn handen, is zo verfijnd en fenomenaal. Je moet wel van heel goede huize komen wil je dat mogen vertolken.

THIS WAS MY PRIDE

7 augustus 2018, 15:08

Wat heb ik om te beginnen weer met dolle teugen genoten dat ik als Dolly Bellefleur & Friends heb meegevaren tussen al die kleurrijke boten. Maar ondanks de warme liefde en positieve energie die ik voelde aan boord en tussen het publiek heb ik al dagen een katerig gevoel. Ik kijk met gemengde gevoelens terug op deze Canal Parade.
Er zijn twee zaken waaraan ik me , zonder dit natuurlijk on stage te laten blijken, The Show must go on, mateloos heb geërgerd. Het vreet al dagen aan me en daarom schrijf ik het nu van me af:

1) Ik ben door vele malloten met Super XXL watergeweren beschoten. Je zag ze nota bene hun mitrailleurs vullen met grachtenwater en dan op je richten. Soms recht in het gezicht. Zo respectloos. Het gaf me een heel onveilig en unheimisch gevoel. Het absolute dieptepunt waren vijf dames van middelbare leeftijd die beeldig stonden te wezen op hun privé feestje en die zodra ik in beeld kwam hun watergeweren op mij leegden. Waarom? Is het de kift omdat ze, ondanks dat ze al vijf keer zijn gelift, niet kunnen tippen aan mijn schoonheid? Sorry ik begrijp de lol er niet van.

2) Sommige gedeeltes op de Prinsengracht waren echt de hel op aarde. Daar lagen drie rijen dik boten met daarop zeer asociaal volk. Die hadden een eigen DJ en hun muziek stond zo keihard dat je het gevoel had dat je tegen een muur van geluid moest opboksen. Ze waren louter bezig met hun eigen feestje. Wij waren als het ware de tv die op de achtergrond aan stond. Ik kon af en toe mijn eigen muziek niet meer horen. Zo werden wij overstemd door hun kabaal. Wij moesten ons dit jaar houden aan allerlei extra strenge regels wat betreft geluid. Terwijl dit soort aso’s die regels gewoon aan hun laars lapten. Ik hoorde gisteren iemand zeggen dat versterkt geluid langs de route helemaal niet is toegestaan? Als dat zo is waarom werd er dan zaterdag niets aan gedaan?

Hooghakkend,

Dolly Bellefleur

De grootste prijs

5 augustus 2018, 11:08

Voor het tweede jaar op rij is de boot van Dolly Bellefleur & Friends in de prijzen gevallen! Na goud in 2017 (beste verbeelding thema) is het nu brons voor de vormgeving. Toch was voor mij de grootste ‘prijs’ deze Canal Parade een meisje van 17 langs de route. Ik heb haar vorig jaar ontmoet tijdens een scholierendebat. Ze stal destijds mijn hart omdat ze al op zo’n jonge leeftijd strijdt voor diversiteit. Om haar moed te belonen en haar een hart onder de riem te steken heb ik enkele weken geleden als een verrassing voor haar opgetreden tijdens de diploma uitreiking. In een piepklein bootje zat ze nu langs de route met haar ouders. Een grote witte ballon, in de vorm van een schaapje met daarop de naam van Dolly, in haar hand. Met een hengel wierp ze mij een kadootje toe. Dit soort meisjes geven mij vertrouwen in de toekomst. We are family I’ve got all my sisters with me!

Win een huisconcert van Dolly!

26 juni 2018, 16:06

Als winnaar van de Canal Parade 2017 mogen Dolly Bellefleur & Friends dit jaar natuurlijk niet ontbreken. Het thema van deze Pride en van de Canal Parade is Heroes. Als Dolly Bellefleur & Love Heroes vragen wij aandacht voor het toenemende geweld tegen LHBT+. Gewapend met roze driehoeken en een eigen Pride anthem zal ik met honderd Dolly look-a-likes op de bres springen voor de liefde. Met veel kunst- en vliegwerk proberen we de financiering rond te krijgen. Vandaar dat ik een crowdfundingsactie ben gestart. Voor elke 10 euro die je doneert op rekening
NL14 TRIO 0338 5746 97 t.n.v Stichting Bellefleur schrijven we jouw naam op een lootje waarmee je kans maakt op een EXCLUSIEF optreden van Dolly bij jou thuis! Kan ik je verleiden om mee te doen?

Roze driehoek als hommage aan roze helden

9 juni 2018, 11:06

Tot de jaren negentig, toen de regenboog in zwang kwam, was de roze driehoek het symbool voor de homogemeenschap. Het symbool werd in de Tweede Wereldoorlog voor het eerst gebruikt door de nazi’s. Homosexuelen, die in concentratiekampen gevangen zaten, moesten ter herkenning een roze driehoek op hun kleding dragen. De roze driehoek stond eigenlijk voor een bredere categorie van wat de nazi’s zagen als zedendelinquenten. Vanaf de jaren zeventig werd de roze driehoek een geuzenteken voor de homobeweging in de strijd voor acceptatie en gelijke rechten. Door in de vormgeving van onze boot tijdens de Canal Parade de roze driehoek een prominente rol te geven willen wij, geïnspireerd door het Pride-thema Heroes, een hommage brengen aan de roze helden & pioniers die de weg voor latere generaties hebben geplaveid.

Those were the gays my friend
Ze streden ooit fervent
Tegen taboes en truttige clichés
Met hun gedrevenheid hebben zij ons bevrijd!

The Hero in Me

8 juni 2018, 11:06

Ik zal dit jaar weer met een bonte mix van maar liefst 100 Dolly look-a-likes varen over de Amsterdamse grachten. Van kinderen die opgroeiden met de Pride, een trotse moeder in de negentig tot gay and straight koppels die door mij als Dolly in de echt verbonden zijn. Net als vorig jaar zal fotograaf Marike de Meij in de aanloop naar de Canal Parade een aantal van deze kleurrijke deelnemers portretteren. Het thema van de Canal Parade 2018 is HEROES. Het inspireerde Marike om haar supermodels uit te dagen op zoek te gaan naar de held in zichzelf. Ze geven zich bloot in The Hero in Me, een serie krachtige portretten en verhalen. Vandaag stel ik jullie graag voor aan Carl:

‘de held in mij is geen vliegende spierbundel met een capeje. Niet een man van bravoure zonder angsten. Hoewel ik een enorme euforie kan beleven als ik, om eens wat te noemen, op mijn moutainbike onstuimig over een bospad naar beneden raas. Nee, de ware held is een klein jongetje in mij, dat wars van logica of ervaringen uit het verleden, onbevangen op zijn gevoel durft te vertrouwen’.

CROWDFUNDING: Met veel kunst- en vliegwerk proberen wij de financiering rond te krijgen. Dat is nog een pittige klus. Natuurlijk steek ik er zelf ook, net als mijn meevarende ‘sisters’, veel geld in maar dan nog komen we nog steeds een flink bedrag tekort. Onder het mom wie niet waagt… bedacht ik om eens te kijken of jullie ons wellicht een steuntje in de rug willen geven?

Dames en dames, heren en heren
Dames en heren hoe je de liefde ook mag consumeren?
Kan ik jullie verleiden om 10 euro (of meer) te doneren?

Voor elke 10 euro die je doneert op rekening NL14 TRIO 0338 5746 97 t.n.v Stichting Bellefleur schrijven we jouw naam op een lootje waarmee je kans maakt op een EXCLUSIEF CONCERT van Dolly bij jou thuis!

Een Tien met een knuffel & een kus van Dolly

29 mei 2018, 10:05


Wil je een huisconcert van Dolly Bellefleur winnen? Voor elke 10 euro die je doneert op rekening NL14 TRIO 0338 5746 97 t.n.v Stichting Bellefleur schrijven we jouw naam op een lootje waarmee je kans maakt op een EXCLUSIEF optreden van Dolly bij jou thuis! Met jouw gulle gift draag jij ook je (edel)steentje bij aan de boot van Dolly Bellefleur & Friends. Als winnaar van de vorige editie varen we natuurlijk dit jaar mee met de Canal Parade. Deze gaat over 9 weken van start! Met veel kunst- en vliegwerk proberen we de financiering rond te krijgen. Vandaar deze actie.
Het thema van onze boot: WE’VE GOT THE POWER. Toelichting: de laatste tijd lijken we steeds vaker te worden geconfronteerd met geweld tegen LHBT’s. Zo werden bijvoorbeeld een aantal homosexuele en lesbische liefdeskoppels in elkaar geslagen omdat ze hand in hand liepen. Met onze boot willen we als Dolly Bellefleur & Friends tijdens de Canal Parade alle LHBT’s een hart onder de riem steken. We laten ons niet terugjagen in de kast. We gaan niet bij de pakken neerzitten. We’ve got the power! Together we are strong! Let love rule! Laat liefde regeren! Een fragment uit het lied dat ik speciaal schreef voor de Canal Parade 2018 en dat we de hele route LIVE over de grachten zullen laten schallen:

When you’re walking down the street
As a boy with your boyfriend
Show him that you love him so
Walk together hand in hand
Love is great, don’t be afraid
Be yourself, don’t hesitate
You are stronger than you think
We can colour this world pink…
Cause we’ve got the power
We’ve got the power
Like a wildflower o-oh we will grow!

Veel liefs xxx Dolly Bellefleur & Friends
(foto: Andrea Schipper)

Another day at the office

26 april 2018, 14:04

We zijn weer thuis. Ik mocht vandaag vanaf 8.15 uur het personeel van een organisatie bij de ingang van het bedrijfspand welkom heten. Absoluut hoogtepunt was die behoorlijk gespierde man die juist vandaag een afspraak had voor een sollicitatiegesprek. In de entree heette ik hem, net als alle anderen, van harte welkom en vroeg: ‘Op welke afdeling werk je?’. Waarop hij ietwat schuchter antwoordde: ‘Ik kom voor een sollicitatiegesprek bij de technische dienst’. Waarop ik zonder blikken of blozen zei: ‘Loop maar mee. Fijn dat je er bent. Mijn naam is Dolly Bellefleur ik ben het hoofd van de technische dienst’. We gingen ergens in de lobby zitten en ik deed net alsof hij een sollicitatiegesprek met mij had. Oh hadden we het maar gefilmd. Het leek wel een aflevering van Bananasplit. Toen hij steeds zenuwachtiger begon te bewegen, terwijl ik kakelde over moertjes en losse schroeven, heb ik hem proberen uit te leggen wat ik daar eigenlijk deed 🙂 Daarna werd hij uit zijn ‘lijden’ verlost en opgehaald voor zijn echte solicitatiegesprek. Ik heb zojuist nog even geïnformeerd en dat gesprek is gelukkig heel goed verlopen! xxx Dolly Bellemonteur

Trots laten varen

1 augustus 2017, 20:08

THIS IS MY PRIDE- Ik vind het eigenlijk veel makkelijker om te geven dan te ontvangen en nog veel moeilijker om te vragen. Toch ben ik zo blij dat ik dat vandaag wel heb gedaan. Een ieder die meevaart op onze boot betaalt al een fiks bedrag, ik kan hen echt niets extra’s meer vragen, verder hebben we enkele sponsoren, hebben vele schatten al meegedaan aan ‘GEEF DOLLY DE VIJF’ en toch kom ik nog steeds een flink bedrag tekort. Dat ik in het ergste geval ‘gewoon’ van mijn spaarrekening zal halen. Want inkomsten heb ik eigenlijk nauwelijks deze Pride. De meeste optredens zijn niet of nauwelijks betaald. Daarom ben ik zo blij dat ik vandaag mijn ‘trots’ een beetje heb durven laten varen. Bedankt voor al jullie vijfjes. Ik voel me daardoor zo gesteund! Het geeft me vleugels!!! Het voelt alsof ik het middelpunt ben van een moderne remake of ‘Open het Dorp’ 🙂 of moet ik zeggen ‘Open The Gay Village’? Thank you for being a friend!! We zijn er bijna maar nog niet helemaal… Mocht je me willen helpen met de laatste loodjes en eventueel nog VIJF EURO of meer kunnen missen? De crowdfundingsactie ‘GEEF DOLLY DE VIJF’ loopt nog tot en met 5 augustus. Elke 5 euro die je doneert om boot ‘Dolly Bellefleur & Friends-We Are Family’ mede mogelijk te maken is een lot waarmee je kans maakt op fantastische prijzen:

– Een drie-gangen diner voor 2 personen inclusief wijn en koffie in Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam
– Een diner voor twee in Restaurant Hemelse Modder in Amsterdam (2x)
– Overnachting voor twee personen, inclusief ontbijt, in Mercure Amsterdam Centre Canal
– Overnachting voor twee personen, inclusief ontbijt, in Mercure Hotel Amsterdam City
– ‘Amsterdam Streethearts’, met prachtige foto’s, van o.a. Canal Parade & Hartjesdagen, gemaakt door Shirley Agudo, Uitgeverij Bas Lubberhuizen (2x)

Maak je eventuele gift over naar NL14 TRIO 0338 5746 97 t.n.v Stichting Bellefleur.

Help je mij aanstaande zaterdag mijn boodschap uit te stralen: Of je nu homo, hetero, lesbisch, transgender bent of (b)i? We are family! Let’s celebrate diversity! Laat liefde regeren! Daar geloof ik heilig in!!!

Op 7 augustus zal ik de prijswinnaars bekendmaken!

xxx Dolly Bellefleur

 

Laatste loodjes en lootjes

27 juli 2017, 09:07

Ik vaar dit jaar voor de vijftiende keer mee met de Canal Parade. Net als mijn bijzondere familie aan boord. Deze bestaat uit 80 vrienden, stellen en gezinnen van diverse culturen en leeftijden. Van kinderen die opgroeiden met de Pride, een trotse moeder in de negentig tot gay koppels die door mij zelf in de echt verbonden zijn. Ons motto: Homo, hetero, lesbisch, transgender of b(i)? We are family! Let’s celebrate diversity! Dat is ook de boodschap van het lied dat ik de hele route, in het gezelschap van 80 Dolly look-a-likes, LIVE zal zingen.

Tot en met 1 augustus is het nog mogelijk om mee te doen aan onze crowdfundingsactie: GEEF DOLLY DE VIJF. Elke 5 euro die je doneert om onze boot mede mogelijk te maken is een lot waarmee je kans maakt op fantastische prijzen waaronder:

– Een drie-gangen diner voor 2 personen inclusief wijn en koffie in Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam
– Een diner voor twee in Restaurant Hemelse Modder in Amsterdam
– Overnachting voor twee personen, inclusief ontbijt, in Mercure Amsterdam Centre Canal
– Overnachting voor twee personen, inclusief ontbijt, in Mercure Hotel Amsterdam City

Waag je ook een kansje? Je kunt je gift overmaken naar NL14 TRIO 0338 5746 97 t.n.v Stichting Bellefleur onder vermelding van GEEF DOLLY DE VIJF. Op 2 augustus zal ik de winnaars bekendmaken!

Foto: Marike de Meij

Oudste deelnemer Canal Parade

14 juli 2017, 13:07

Ik wil vandaag dolgraag de oudste deelnemer van de Canal Parade aan jullie voorstellen. Deze ‘Spice Granny’ is 93 lentes jong en vaart met haar zoon Chris mee op de boot Dolly Bellefleur & Friends-WE ARE FAMILY’.

‘Ik, Chris, ken m’n moeder, Riet, al 54 jaar. Ik ben tenslotte haar zoon en dus zeker familie, ons thema. Ook ben ik een ‘laat lammekie’ zoals een Zuid Afrikaanse vriendin van mij het noemde. Riet is nl 93 en wellicht de oudste deelneemster aan deze pride. Behalve m’n moeder is Riet ook zeker een ‘vriendin’. We lachen, huilen, ruziën samen en gaan vooral veel leuke dingen doen. We hebben vele cruises en andere reizen gemaakt. Als purser bij de KLM, heb ik Riet ook vaak meegenomen op werkreizen. Zo waren wij in Maleisië en vertelde ik haar, voorlezend uit de Lonely Planet, dat in dat land nog steeds de doodstraf staat op homosexualiteit. Zij schrok zich bij wijze van spreken zelf ‘dood’ en kon dit niet geloven. Dit is één van de redenen dat wij meedoen aan de gay pride. Voor veel mensen van de LHBTI gemeenschap is de roze planeet nog steeds ontzettend LONELY!’

Foto: Marike de Meij

Crowdfundingsactie: NL14 TRIO 0338 5746 97 t.n.v Stichting Bellefleur onder vermelding van GEEF DOLLY DE VIJF. Elke 5 euro die je doneert om onze boot mede mogelijk te maken is een lot waarmee je kans maakt op fantastische prijzen.

 

We are family

10 juli 2017, 09:07

In de aanloop naar de Canal Parade worden diverse opvarenden van de ‘Dolly Bellefleur & Friends Boot’ geportretteerd door Marike de Meij. Op deze foto zie je Michele. Lees het ontroerende verhaal achter deze foto en de reden waarom Michele meevaart:

‘Ik sta op de foto met het portret van mijn vader. Hij was mijn held. Mijn vader heeft het in zijn jeugd niet makkelijk gehad met zijn ‘coming-out’ en ook later niet toen hij besloot toch te trouwen, verlangend naar acceptatie. In ons gezin werd het woord homo zoveel mogelijk vermeden en werd ons verzocht om de geaardheid van mijn vader geheim te houden.
Toen hij in 1990 stierf aan de gevolgen van AIDS had mijn moeder liever dat we vertelden dat hij was bezweken aan een longontsteking. Mijn vader hield van feesten en door nu mee te doen aan deze PRIDE en al varend feest te vieren met deze vriendenclub, waarvan sommigen mijn vader nog gekend hebben, voelt het als een bevrijding dit vrijuit met iedereen te kunnen delen en ook als een missie voor de volgende generaties. Ik verlang naar een wereld zonder geheimen en dat een ieder zichzelf mag zijn zonder schaamte en schuldgevoelens’.

Crowdfundingsactie: NL14 TRIO 0338 5746 97 t.n.v Stichting Bellefleur onder vermelding van GEEF DOLLY DE VIJF. Elke 5 euro die je doneert om onze boot mede mogelijk te maken is een lot waarmee je kans maakt op fantastische prijzen.

Volg ons ook op: Facebook: http://www.facebook.com/wearefamilypride2017/?ref=br_rs
Instagram: http://www.instagram.com/wearefamilypride2017/

Lieve Jongens

20 juni 2017, 11:06

Wederom zijn twee homosexuele mannen in Amsterdam slachtoffer van geweld: http://www.nu.nl/amsterdam/4779495/slachtoffer-anti-homogeweld-amsterdam-23-jarige-toerist-suriname.html

Zullen we hen weer een hart onder de riem steken door een kaartje of briefje te sturen? Dat kan hen echt helpen om deze traumatische ervaring enigszins te verwerken. Stuur je liefdevolle kaartje of opbeurende briefje naar

Dolly Bellefleur
t.a.v. Lieve Jongens
Postbus 1430
1000 BK Amsterdam

Ik zal er persoonlijk voor zorgen dat de post terecht komt bij één van de slachtoffers die in Nederland is. En mocht jezelf te maken krijgen met geweld?! Geef het aan bij de politie!

xxx Dolly Bellefleur

Geef Dolly de Vijf!

16 juni 2017, 12:06

GEEF DOLLY DE VIJF – Mag ik je wat vragen? Al 27 jaar probeer ik op geheel eigen wijze, vrijwel zonder enige vorm van subsidie, mijn (edel)steentje bij te dragen aan een betere en kleurrijkere wereld. Mijn motto: ‘Laat liefde regeren! Of je nu homo, hetero, lesbisch, transgender bent of (b)i? WE ARE FAMILY!’

WE ARE FAMILY is ook het thema van de boot waarmee ik op 5 augustus met 80 Dolly look-a-likes zal meevaren tijdens de Canal Parade. Met veel kunst- en vliegwerk probeer ik nu de financiering rond te krijgen. Dat is nog een pittige klus. Natuurlijk steek ik er zelf ook, net als mijn meevarende ‘sisters’, veel geld in maar dan nog komen we nog steeds een flink bedrag tekort.

Onder het mom wie niet waagt… bedacht ik om eens te kijken of jullie mij wellicht een steuntje in de rug willen geven?

Dames en dames, heren en heren
Dames en heren hoe je de liefde ook mag consumeren?
Kan ik jullie verleiden om 5 euro (of meer) te doneren?

MAAK KANS OP FANTASTISCHE PRIJZEN:
Met je gift maak je mij dolgelukkig en jij maakt zelf kans om fantastische prijzen te winnen. Omdat ik nu eenmaal moeite heb om te ontvangen zonder te geven wil ik deze vorm van crowdfunding namelijk koppelen aan een loterij. Van een ieder die doneert wordt op een briefje zijn of haar naam genoteerd. Stel je doneert 10 euro dan komen er twee briefjes met daarop je naam in Dolly’s grabbelton. En maak je dus 2x kans op:

– Een drie-gangen diner voor 2 personen inclusief wijn en koffie in Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam
– Een diner voor twee in Restaurant Hemelse Modder in Amsterdam
– Overnachting voor twee personen, inclusief ontbijt, in Mercure Amsterdam Centre Canal
– Overnachting voor twee personen, inclusief ontbijt, in Mercure Hotel Amsterdam City

De lijnen staan nu open  NL14 TRIO 0338 5746 97 t.n.v Stichting Bellefleur onder vermelding van GEEF DOLLY DE VIJF

We are family

25 april 2017, 12:04


Mag ik je wat vragen? Al 27 jaar probeer ik op geheel eigen wijze, vrijwel zonder enige vorm van subsidie, mijn (edel)steentje bij te dragen aan een betere en kleurrijkere wereld. Mijn motto: ‘Laat liefde regeren! Of je nu homo, hetero, lesbisch, transgender bent of (b)i? WE ARE FAMILY!’
Dit is ook het thema van de boot waarmee ik deze zomer zal meevaren tijdens de Canal Parade. Met veel kunst- en vliegwerk probeer ik nu de financiering rond te krijgen. Dat is nog een pittige klus. Natuurlijk steek ik er zelf ook, net als mijn meevarende ‘family’, veel geld in maar dan nog komen we nog steeds een flink bedrag tekort. Onder het mom wie niet niet waagt… bedacht ik om eens te kijken of mijn vrienden, volgers op Twitter, Facebook etc ons wellicht een financieel steuntje in de rug willen geven?

Dames en dames, heren en heren
Dames en heren hoe je de liefde ook mag consumeren?
Kan ik jullie verleiden om 5 euro (of meer) te doneren?

MAAK KANS OP FANTASTISCHE PRIJZEN:
Je maakt mij dan dolgelukkig en jij maakt zelf kans om fantastische prijzen te winnen. Omdat ik nu eenmaal moeite heb om te ontvangen zonder te geven wil ik deze vorm van crowdfunding namelijk koppelen aan een loterij. Van een ieder die doneert wordt op een briefje zijn of haar naam genoteerd. Stel je doneert 10 euro dan komen er twee briefjes met daarop je naam in Dolly’s grabbelton. En maak je dus twee keer kans om bijvoorbeeld een romantisch diner voor twee te winnen. Of wat dacht je van een overnachting inclusief ontbijt in een Amsterdamse hotspot als het Lloyd Hotel?!! En heb je binnenkort iets te vieren? Je kunt ook een huisconcert van Dolly winnen!

De lijnen staan nu open 🙂 NL14 TRIO 0338 5746 97 t.n.v Stichting Bellefleur
onder vermelding van GEEF DOLLY DE VIJF

Heb je trouwens genoten van mijn nieuwste muziekclip ‘Stap uit je schaduw’? Voor het vierde jaar op rij hertaalde ik Neerlands Hoop voor het Eurovisie Songfestival. Net als de vorige jaren word je daarop, is het niet top?, helemaal voor nop getrakteerd!
Je kunt de clip hier bekijken:

Hooghakkend,

Dolly Bellefleur
(al 27 jaar alter ego van Ruud Douma)

Hand in hand kameraden

3 april 2017, 11:04


WEDEROM POSTZAKKEN VOL LIEFDE GEVRAAGD-
Afgelopen weekend werden Jasper & Ronnie zwaar mishandeld in Arnhem omdat ze hand in hand liepen. Lees hier hun afschuwelijke verhaal: http://www.gelderlander.nl/arnhem/mishandeling-met-betonschaar-in-arnhem-we-liepen-een-keer-hand-in-hand~a5ea703a/

Het riep bij mij direct herinneringen op aan de twee homosexuele mannen die vorig jaar werden mishandeld achter Amsterdam CS. Ik deed toen de oproep om deze heren een hart onder de riem te steken door ze een briefje of kaartje te sturen. Hetgeen jullie toen massaal hebben gedaan. Postzakken vol liefde kon ik uiteindelijk bij hen bezorgen. Ze waren er zo blij mee. Ze voelden zich zo gesteund. Konden heel eventjes hun ellende vergeten.

Zullen we Jasper & Ronnie een zelfde gevoel bezorgen? Zullen we hen ook massaal kaartjes, brieven, kortom ouderwetse post sturen?

Doe je mee? Kan ik binnenkort ook postzakken vol liefde bij hen bezorgen?

Stop je kaartje of brief in een envelop waarop staat ‘Jasper & Ronnie’ en stop deze vervolgens in een envelop (met daarop postzegel geplakt) die je stuurt naar:

Dolly Bellefleur
Postbus 1430
1000 BK Amsterdam

Ik zorg er dan persoonlijk voor dat de post snel bij Jasper & Ronnie zal worden bezorgd

Veel liefs

Dolly Bellefleur

Lieve burgervader

20 februari 2017, 12:02


Vandaag is de eerste werkdag sinds mijn vakantie en ik vind deze verrassing tussen mijn post. Wat is Eberhard van der Laan toch een fantastische burgervader. Ik ben ontroerd. In dezelfde periode waarin hij te horen heeft gekregen dat hij ernstig ziek is, oh wat hoop ik op een wonder!, nam hij toch ook de tijd om mij te danken voor de actie ‘Postzakken vol liefde’ waaraan velen van jullie hebben meegedaan. Aangezien ik op vakantie was heb ik het boeket, volgens mijn buurman was het beeldig, niet in ontvangst kunnen nemen. Maar dat mag de pret niet drukken. En zijn we niet allemaal een beetje Amsterdammer? Dus de velen niet-Amsterdammers die ook een kaartje of brief hebben gestuurd. De bloemen waren ook voor jullie! Laat liefde regeren!

xxx Dolly Bellefleur

Lieve Jongens

19 oktober 2016, 16:10

14725482_1033524600093671_7379461549155593304_n

Hoe zou het toch gaan met de twee homosexuele mannen die afgelopen weekend in Amsterdam zwaar werden mishandeld?

Ik zou de twee heren graag een hart onder de riem steken door ze een briefje te sturen. Hetgeen ik ook zeker ga doen. Ik bedacht wel meteen zou het niet geweldig zijn als wij hen massaal kaartjes, brieven, kortom ouderwetse post zouden sturen?

Doe je mee? Kan ik binnenkort postzakken vol liefde bij hen bezorgen? Stop je kaartje of brief in een envelop waarop staat ‘Lieve Jongens’ en stop deze vervolgens in een envelop (met daarop postzegel geplakt) die je stuurt naar:

Dolly Bellefleur
Postbus 1430
1000 BK Amsterdam

Ik zorg er dan persoonlijk voor dat de post snel bij deze Lieve Jongens zal worden bezorgd!

Veel liefs

Dolly Bellefleur

Sorry dat ik besta

18 oktober 2016, 10:10

dobe-rozeplaneet-hr
De afgelopen week zat ik op een roze wolk. In een Pink Rollercoaster. Een greep uit mijn balboekje: ik mocht de regenboogvlag hijsen bij het stadhuis in Hoorn, leidde in het kader van Coming Out Day een scholierendebat, ontmoette daar en ook elders diverse ouders die hun LHBT-zoon of dochter met hun onvoorwaardelijke liefde steunen, ik was ontroerd, was met mijn jonge held Sander (13 en nu al out & proud op de barricades) te gast in het radioprogramma Pink Terrorists, mocht twee heren die al 35 jaar zielsveel van elkaar houden eindelijk in de echt verbinden in het Amstelhotel en raakte vervolgens een dag later met 7/8-jarigen verzeild in een hilarische wc-rollen-gooi-wedstrijd tijdens het Voorleesfeest in de Stadsschouwburg in Haarlem. Ik voelde me weer even kind. Ik waande me op de door mij al decennia bezongen Roze Planeet waar het niet uitmaakt of je homo bent of straight. En toen spatte de roze droom uit elkaar. Ik las over een homoseksueel stel dat dit weekend zwaar werd mishandeld in Amsterdam en over afschuwelijke anti-homoflyers die huis aan huis uit naam van allerlei religies werden verspreid in Amsterdam-West. De moed zonk mij in de pumps. Na al die jaren heb ik nog steeds geen eelt op mijn ziel. Bekruipt mij nog altijd een gevoel van ‘Sorry dat ik besta’. Een verwijzing naar de baanbrekende song ‘Sorry dat ik besta’ van Annie M.G. Schmidt die mij als puber heeft geholpen om uit de kast te komen.

Eindelijk geen schlager of een wijsje
Over een jongen en een meisje
Maar een liedje over de verboden kus
Van Romeo en Julius

Hoewel ik inmiddels door schade en schande volwassen ben geworden bekruipt me als Spice Granny ook nog regelmatig het gevoel van ‘Sorry dat ik besta’. Bijvoorbeeld als ik ’s ochtends buiten zit te ontbijten en de vogeltjes hoor fluiten en mijn roze droom ruw uit elkaar spat als ik in het ochtendjournaal een of andere Amerikaanse blaaskaak hoor zeggen dat de val van Srebenica te wijten is aan de aanwezigheid van homo’s in het Nederlandse leger. Als ik gruwelijke foto’s zie van jongeren die ergens in de wereld worden opgehangen vanwege hun homosexualiteit. Als ik moet lezen dat een verliefd homokoppel in Malawi is veroordeeld tot veertien jaar gevangenis.

Als ik lees dat dichter bij huis, wat heet in mijn eigen land, voormalig gidsland Nederland, homosexuele leraren worden geweigerd op scholen. Als ik lees van roze senioren die in verzorgingstehuizen worden weggepest door mede-bewoners.

VAN HOMOHOOFDSTAD NAAR HOMOFOOBSTAD? En nu dus als ik hoor dat er in Amsterdam, ooit Homohoofdstad die zo dreigt af te glijden tot Homofoobstad, er een homosexueel stel zwaar wordt mishandeld en vreselijke anti-homoflyers worden verspreid. Dan denk ik vaak: ‘houdt het dan nooit op? Moeten we ons als LHBT’ers blijven verdedigen tot we een ons wegen?’

Maar toch weiger ik bij de pakken neer te gaan zitten. Tot mijn laatste snik blijf ik als ‘Frau Antje van het Verkeerde Kantje’ geloven in een Roze Planeet waar je, of je nou homo bent of straight, je jezelf kunt zijn! Op de uitnodiging voor het huwelijk dat ik mocht sluiten stond: ‘Amor Omnia Vincit’. Dat is vertaald in het Nederlands: ‘Liefde overwint alles’. Ook daar blijf ik in geloven!

Laat liefde i.p.v. angst regeren! Of je nu homo, hetero, lesbisch, transgender bent of bi? WE ARE FAMILY!

Hooghakkend,

Dolly Bellefleur

Een automonteur uit Nigtevecht

7 augustus 2016, 16:08

Een automonteur uit Nigtevecht
Was jaren met zichzelf in gevecht
Totdat eindelijk het kwartje viel
Toen hij begreep: ik ben autofiel
Kwam alles op z’n pootjes terecht

autofiel